
Intensivkongress 2023
20.-22. September
Tønsberg

Årets Forelesere

Tonje Oord
Tonje Oord er lege og har påbegynt spesialisering i psykiatri med erfaring fra bla DPS og Angstavdelingen på Modum Bad. Hun jobber nå hovedsakelig som gründer av SamtaleLegen.no hvor hun underviser og veileder enkeltpersoner og holder foredrag.
Fokusområder er stressmestring, selvledelse og selvomsorg med mål om forebygge
sykdommer og plager og øke livskvaliteten.
Hun har mye erfaring med kronisk stress og utmattelse/utbrenthet og hvilke faktorer som er viktige for å kunne reversere og forebygge dette. Tonje brenner for et helhetlig helsefokus og det inkluderer også 24-timers-mennesket. Hun gleder seg til å dele sin kunnskap om hvordan vi kan forstå oss selv bedre og dermed også ivareta oss selv bedre.

Rita Foss Hargott
Rita Foss Hargott har 22 års fartstid som intensivsykepleier hvorav de siste 12 årene som fagutviklingssykepleier på Intensiv ved Sykehuset i Vestfold HF. Simuleringstrening har lenge vært et sterkt interessefelt. I påbygningsstudiet til master i intensivsykepleie, var temaet for mastergradsprosjektet effekt av simuleringstrening. Studien ble utført sammen med Kari Mikkelsen.

Kirsten Brubakk
Kirsten Brubakk er sykepleier og har vært tillitsvalgt på fulltid i 25 år. De siste 20 årene som konserntillitsvalgt i Helse Sør-Øst. Hun har sittet i forbundsstyret i NSF og som representant for de ansatte i styret i HSØ. Nå jobber hun som sekretariatsleder for Sykepleiernes Samarbeid i Norden (SSN). Hun har en master i helseadministrasjon og en PhD innen helsetjenesteforskning.

Helene Berntzen
Helene Berntzen er fag- og forskningssykepleier i Avdeling for Postoperativ- og intensivsykepleie, Akuttklinikken, OUS. Hun var ferdig med sin doktorgrad i 2020 som handlet om intensivpasienters erfaringer og sykepleieres håndtering av smerte og ubehag ved bruk av analgosedasjon.

Geir Wigtil
Geir Wigtil jobber med arbeid og psykisk helse til vanlig. Han er foredragsholder, gründer, forfatter og podcaster, har jobbet i intensivavdeling, og har i snart 25 år vært den stolte innehaver av sin helt egen intensivsykepleier.
Hvordan er det å være gift med en intensivsykepleier? Og hvordan ivaretar man en intensivsykepleier, egentlig? I dette foredraget snakker Geir Wigtil om hvordan man kan få intensivsykepleieren til å vare så lenge som mulig; enten man bor sammen med en - eller man er intensivsykepleier selv.

Britt Sætre Hansen
Britt er en stolt intensivsykepleier, ferdig utdannet i 1984, med tilnærmet 30 års klinisk erfaring. Hennes gamle utdanning gjorde at hun måtte ta grunnfag, mellomfag og hovedfag ved universitetet i Bergen for å kunne gå videre å ta en PhD. Hun disputerte i 2009 med avhandlingen “Differences in intensive care, nurses’ and physicians’ inter and intraprofessional understanding of protocol directed weaning from mechanical ventilation.” De siste årene frem til Covid 19 inntok samfunnet har hun vært sommervikar i intensivavdelingen ved SUS. Hun har vært ansatt i masterutdanningene i anestesi-, intensiv-, operasjons sykepleie ved USN frem til i fjor, og er det fortsatt ved UIS. Hun er opptatt av å styrke intensivsykepleiernes kompetanse for å muliggjøre kontinuerlig kunnskapsbasert praksisforbedring i intensivavdelingene.

Kari Anne Mikkelsen
Kari A. Mikkelsen har vært utdannet intensivsykepleier siden 2004. Kari har en nysgjerrighet på folk, faget og simuleringstrening. Denne kombinasjonen var utgangspunktet for masteroppgaven hun skrev sammen med Rita F. Hargott i 2019 om effekt av simuleringstrening. Kari jobber som fagutviklingssykepleier på Intensiv ved Sykehuset i Vestfold HF.

Jonas Iversen
Jonas Iversen, spesialist i generell indremedisin. Lege i spesialisering anestesi. Lege ved anestesi og intensiv avdelingen Sykehuset i Vestfold (SIV).